A Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara

Építész Nap és Taggyűlés a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamarában – 2021.09.14.

A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara a 2021. évi Taggyűlését immár hagyományosan egy Építész Nap keretében szervezte meg 2021. szeptember 14-én, ezúttal a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát – Péch Antal Technikumban, amely 2020-ban „Év Háza” Díjban részesült.

Az eseményen Bardon Mónika, az iskola igazgatónője köszöntötte a résztvevőket, majd a szakmai nap első előadásában Ambrus Balázs építész tervező mutatta be az épület átalakításának szakmailag legérdekesebb részleteit, amely komoly szakmai kihívást jelentett a tervezőknek. A következő előadás a közelmúlt építési és településrendezési jogszabályi változásairól szólt, melyről Faragóné Godó Mária állami főépítész tájékoztatta a jelenlévőket. Az előadások után a felújított épület bejárása következett, ahol a Kamara tagjai megtekinthették a kollégiumból oktatási intézménnyé átalakított épületet, és megismerkedhettek a korszerűen, 21. századi technológiával felszerelt szakmai tantermekkel és laboratóriumokkal.

Az elhangzott előadások és az épületbejárás után, a Taggyűlés hivatalos részében a jelenlévők meghallgatták és elfogadták a Kamara és testületeinek elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolókat, a költségvetési beszámolót és a 2021. évi pénzügyi tervet.

A hivatalos program után a Kamara tagjainak kötetlen baráti beszélgetés formájában alkalmuk nyílt közös szakmai ügyeik megvitatására.

Az eseményről készült fotók (forrás: KEM ÉK):