A Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara

Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében Kiállítás új állomása Tata, Kossuth tér

A KEM Építész Kamara évről-évre Kiállítást rendez „Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében” Pályázatra beérkezett művekből, amelyen megyei építészek, megyebeli munkákkal vehetnek részt. 2020-ban a Kiállítás megnyitójának a tatai Szent Kereszt Plébániatemplom adott helyet, amely épület felújítása maga is díjazott volt.

A jelenlegi rendkívüli helyzet -amikor zárt térben kiállítást szervezni nem tudunk- a Kamarát is arra sarkallta, hogy erre is új megoldásokat keressen.

 

Így került sor már 2021-ben a Magyar Építőművészek Szövetségével együttműködve egy online országos kiállításra, majd Esztergom főterén a 2020-ban műemlék kategóriában Év Háza díjazásban részesült Rudolf-Házban való bemutatóra, ahol a pályaműveket a járókelők az üvegezett terasz előtt megállva láthatták.

 

Most hasonló módon:

 2021. május 13-tól Tatán, a Kossuth téren, a Posta előtt lévő pavilon üvegfelületén át lehet megismerni két hétig a 2020. évi pályázat összes tablóját.

 

Javasoljuk, hogy minél szélesebb körben hívják fel a barátok, ismerősök figyelmét erre a rendhagyó kiállításra, hogy ezáltal is minél többen ismerjék meg építészeinket és a jó példákon keresztül egyfajta építészeti tudatformálás is megvalósulhasson.