A Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara

Bécs építészete régen és ma tanulmányút – 2017.04.7-9.

Tisztelt Kollegina!
Tisztelt Kollega!

A Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara a MTESZ Komárom-Esztergom Megyei Egyesülettel közösen tanulmányutat szervez Bécsbe, melyet a Magyar Építész Kamara továbbképzési ponttal is elismer (az akkreditáció jelenleg van folyamatban).

Időpont:          2017. április 7-8-9.
Utazás:            autóbusszal
Útvonal:          Tatabánya – Bécs – Tatabánya
Ellátás:            félpanzió
Szállás:            Ibis Wien Messe 3*-os szállodában
Részvételi díj: 59.000.- Ft/fő (kétágyas elhelyezés esetén)

A teljes úton idegenvezetői kíséret lesz, aki a történelmi visszaemlékezések mellett bemutatja az alábbi épületeket, műemlékeket és egyéb látnivalókat.
(Czakó Zsolt idegenvezető jön velünk, aki 2016-ban Dél-Csehországban is a programvezető volt.)

Program:

  • 1 nap: Indulás Tatabányáról 7,00-kor a Megyeháza parkolójából.  Rövid pihenőkkel Bécsbe érkezünk. A belváros építészeti nevezetességeivel ismerkedünk. Ring, Hofburg, Parlament. Fakultatív lehetőség Magyarország Bécsi Nagykövetsége épületének megtekintésére.
    A szállás elfoglalása, vacsora.
  • 2. nap: Reggeli után Bécs építészeti különlegességeit célozzuk meg ezen a napon. Délelőtt a Főpályaudvart nézzük meg az építésében résztvevő mérnökkollega kalauzolásával, majd Gasometer,Uno City,Hundertwasser ház, DC Towers, WU Wien épületei (Közgazdaságtudományi Egyetem) következik. Fakultatív: a Schönbrunni Kastély belülről.
    Vacsora, visszatérés a szálláshelyre.
  • 3. nap: A reggelit követően a szálláshely elhagyása, majd a Hundertwasser tervezte Szemétégető a következő állomásunk, majd Bécs Gellérthegyére látogatunk, a Kahlenbergre. A hegyről gyönyörű kilátás nyílik a bécsi erdőre és a városra. Szabadidő, közben fakultatív ebédelési lehetőség.
    Az esti órákban érkezés Tatabányára.

Bízunk benne, hogy felkeltette a program az érdeklődését és útitársunk lesz. Részvételi szándékát 2017. február 15-ig szíveskedjen Titkárságunkon jelezni.

Üdvözlettel:
Takács Zsuzsa
titkár