A Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara

A dorogi főépítészé lett a nívós, országos elismerés

Dorog főépítésze, Dankó Kristóf elnyerte az Év Homlokzata 2016 díjat családi ház kategóriában. A nívós országos elismerést november 3-án a Várkert Bazárban megrendezett gálaesten vehette át.

Dankó Kristóf a gála után elmondta, legnagyobb öröm számára, hogy az ingatlan tulajdonosai – Pallagi Gábor és felesége – új otthonukban jól érzik magukat. Az alapötlettől kezdve építtető és építész együtt dolgozott azon, hogy a kompakt, tájba – Mór városába – illő épület készülhessen el.

Az Év Homlokzata – érték az építészetben mottóval indította útjára a Baumit Kft. Magyarország egyik legrangosabb és legjelentősebb díjazású pályázatát, amelynek célja, hogy új és felújított épületek esetében értékelje a mai magyar építészet értékteremtő házait, a homlokzatok kialakítását, illetve elismerje azokat az építészeket és kivitelezőket, akik ezeket létrehozták. A díj alapítója és fő támogatója is a Baumit Kft.

Dankó Kristóf egy hónappal ezelőtt – immár sokadik alkalommal – átvehette az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében elismerést is, amely a megyei építész kamara díja. Akkor egy dömösi családi ház tervezését díjazta a zsűri.